Servicii oferite
Pachetele de servicii ale firmei sunt create pentru a raspunde celor mai variate nevoi de intretinere a spatiilor verzi si gradinilor. Indiferent dacă este vorba despre o grădina privata sau un spatiu de birouri, venim in intampinarea clientilor cu servicii de inalta calitate precum si asistenta pe parcursul intregului an.
Îți transformăm grădina într-una de poveste
Servicii de fertilizare a solului
Servicii de fertilizare a solului
Servicii de îngrijire a a arborilor și arbuștilor
Servicii de îngrijire a gazonului
Servicii de îngrijire a gardurilor vii și a plantelor
Serviciu de preluare a deșeurilor vegetale
Personal specializat
In detaliu...
Pentru ca peluza sa arate in permanenta de un verde uniform si odihnitor, sunt necesare lucrari de intretinere specializata, periodice sau ocazionale. In cele periodice sunt incluse udarile, manuale sau automate, tunderea si plivirea buruienilor. Pentru problemele aparute pe parcurs, precum uscarea selectiva a unor zone, rarirea, sau aparitia de buruieni si daunatori, vor fi aplicate solutii diferite precum: suprainsamantarea, aerisirea gazonului, tratamente fitosanitare,, tavalugirea mecanica, erbicidarea totala sau selectiva, udarile manuale sau automatizate. Operatiunile incluse in serviciile de ingrijire a gazonului sunt:
- tundere periodica: este o operatiune imperios necesara pentru a pastra aspectul uniform al unei peluze din doua motive: gazonul este un amestec de ierburi cu rate similare, dar totusi diferite de crestere; totodata, de la o anumita lungime incolo, gazonul devine nu doar neplacut ca aspect, ci si ca textura si senzatie la calcat. De aceea, periodic,trebuie efectuata tunderea de uniformizare si firele pastrate intre anumite dimensiuni.
- tratamente fitosanitare: pentru a pastra gazonul sanatos sunt necesare operatiuni de fertilizare a solului, precum si introducerea unor preparate speciale care sa-l fereasca de anumiti daunatori. Tratamentele se vor stabili si aplica fie preventiv, fie pentru remedierea unor probleme.
- suprainsamantarea: reprezinta una din operatiunile de corectie a peluzei, aplicata in cazul in care anumite zone sunt mai rare sau semi-uscate. Este vorba despre o indesire a gazonului existent, sau inlocuirea celui uscat de unul proaspat si sanatos. In cazul al doilea, etapa este precedata de o curatare prealabila a zonelor cu gazon uscat.
- aerisire gazon: este operatia inversa suprainsamantarii, necesara in cazul in care gazonul are o densitate mult prea mare si risca sa se sufoce. In acest caz, se executa o rarefiere si perforare mecanizata a solului pentru a permite radacinilor sa respire si a da posibilitatea gazonului existent sa se dezvolte.
- erbicidari totale sau selective: presupun distrugerea chimica a vegetatiei. Pot fi totale, distrugand plantele indigene si pregatind solul pentru plantele noi, ca acestea sa apuce sa se dezvolte, sau selective, atacand numai anumite specii vegetale ce tind sa sufoce sau afecteze gazonul si plantele deja existente in gradina.
- plivire buruieni: de multe ori, speciile locale sunt extrem de rezistente si, desi au fost eliminate mecanic sau chimic inainte de plantare, diverse tulpini sau bulbi ramasi pot incolti din nou, amenintand buna dezvoltare a plantelor din gradina. Cele mai afectate sunt speciile ierboase, perene de inaltime redusa, riscand sa fie sufocate de buruieni. Un alt motiv pentru indepartarea lor este aspectul inestetic pe care-l confera peluzei si bordurilor vegetale.
Fiind elemente vegetale, plantele si arborii sunt supusi schimbarilor, motiv pentru care necesita operatiuni de intretinere specifica, precum : tunderi, tutorari, curatari, deparazitari sau modificari de aspect. Aceste servicii presupun realizarea urmatoarelor operatiuni, dupa caz:
- Curatare frunze si uscaturi: distrugerea unei parti ale vegetatiei este inerenta in procesul de dezvoltare a acesteia. Pentru a pastra insa plantele viguroase, este bine ca uscaturile si frunzele moarte sa fie indepartate, pentru a lasa loc pentru intinerirea si resterea ulterioara a plantelor. Totodata, daca unele elemente sunt uscate partial sau tind sa se piarda, este bine sa fie indeparate deasemenea, pentru a nu acapara degeaba resursele plantei.
- Taieri de rarire si formare: Dezvoltarea coronamentului arborilor si arbustilor poate fi destul de haotica uneori. Pentru a o corecta, se recurge la tunderea acestora. Este necesara taierea surplusului de crengi pana la atingerea formelor sau dimensiunilor dorite.
- Protejare si tutorare: In sezonul rece, anumite plante necesita protectie suplimentara in fata gerurilor . Anumite specii exotice, desi aclimatizate in Romania si chiar si anumite plante autohtone, sunt sensibile si necesita acoperire si protectie. Tutorarea este o operatiune de ghidare si protejare a trunchiurilor tinere, pentru a creste drepte, realizata prin crearea unor sisteme prismatice din lemn in jurul tulpinilor.
- Dirijari coronament: Unii arbori si arbusti pot fi usor modelati pentru a obtine forme vegetale interesante. Una din solutii, precum in cazul topiary, este tunderea lor in forma dorita. O alta, este ghidarea tulpinilor si crengilor pe spaliere si gradele de lemn pentru a crea coronamente dreptunghiulare, prismatice, patrate sau umbelifere. Totodata, pot fi impletite mai multe tulpini, astel incat elementul vegetal obtinut sa contina doua sau mai multe tipuri de subspecii din cadrul aceleiasi specii sau familii.
- Aplicare tratamente fitosanitare: Sensibilitatea plantelor in fata daunatorilor si a efectelor negative ale acestora, poate fi prevenita sau tratata prin tratamente corespunzatoare. Compania va folosi substante special concepute pentru a proteja plantele gradinii, a le feri de pericole sau a le trata in caz de nevoie. Tratamentele se pot aplica oricand este nevoie, dar perioadele propice sunt primavara si toamna. Tratamentele plantelor bolnave se fac folosind produse naturale, ecologice. Daca atacul parazitilor si bolilor este in faza incipiena poate fi controlat folosind remedii naturale. In categoria remediilor naturale intra produsele pe baza de plante, aplicate corespunzator au o eficienta ridicata. Avantajul folosirii produselor naturale este ca de cele mai multe ori au costuri mici, zero, nu polueaza mediul inconjurator si mai ales nu sunt toxice pentru om si animale. Aceste preparate sunt decoctul, extractul, infuzia și maceratul.
- Tunderea gardului viu: Primăvara trebuie tuns la cca. 10-15 cm înălţime de la sol, pentru a asigura ramificarea. Udata în mod adecvat, planta începe să crească foarte rapid . În cursul verii, mlădiţele lungi trebuie tunse cel puţin o dată până la jumătate, în cursul toamnei se repetă procedura/ operaţia cel puţin o dată, astfel încât cu ocazia ultimei tunderi de la sfârşitul toamnei, planta să fie tunsă peste tot în mod uniform. În primul an, nu este indicat ca planta să atingă o înălţime mai mare de 1-1,2 m , ci trebuie mai degrabă sa isi dezvolte densitatea. În primăvara celui de-al doilea an, plantă trebuie să crească chiar până la 2 metri, şi deoarece acest lucru se va produce foarte repede, la sfârşitul primăverii trebuie fi deja modelată in diverse forme.
- Toaletarea plantelor ornamentale: tunderea acestora si curatarea uscaciunilor;
- Tratamente fitosaniatre impotriva bolilor si a daunatorilor, utilizand preparate ecologice (din plante);
- Inlaturarea buruienilor din interiorul gardului;
Pe langa serviciile evidentiate anterior, compania ofera clientilor si serviciul de preluare a deseurilor vegetale rezultate in urma operatiunilor de ingrijire a spatiilor verzi si gradinilor.